Aviație

Stewardesă de Nota 10

Dragostea este motorul care generează portața oricărui vis, cunoașterea și aprofundarea oricărei științe, energia care plutește printre nori, aripile întinse și îmbrățișările sufletului însetat de zbor, este puterea care generează libertatea de a fi ceea ce îți dorești. Cine mișcă-n lumea asta sori și stele ?… Dragostea, credința, nădejdea, o realitate care decolează dintr-un suflet unic,  zboară/navighează la nivelul de croazieră, în deplină siguranță, condiționată de o voce interioară, pulsează suficientă adrenalină pentru o aterizare perfectă. Indiferent de oră, fie că este zi sau noapte, ajunge la destinația propusă și stinge toate dorurile. Cu aceste gânduri am decolat în lumea aviației, prin vara anului 2015, după ce am participat la o selecție națională în cadrul unui proiect unic în România, la momentul respectiv – Însoțește-ne la Bordul Crierei!

Drept urmare avea ca obiectiv clar: ,,Promovarea egalității de șanse pe piața muncii”. Acest proiect finanțat din fonduri europene, oferea  tinerelor din România oportunitatea participării la programe de formare profesională cu grad mare de specificitate, în calificarea/specializarea “Însoțitor de bord”,  o şansă incontestabilă privind dezvoltarea unei cariere în domeniul aviației civile, în orice stat membru al Uniunii Europene.

Doar 546 de femei au beneficiat de acest proiect. Eu am fost una dintre ele  așa că,  m-am considerat binecuvântată, onorată de această șansă. Cursurile de specializare s-au desfășurat la Cluj-Napoca și pot spune că perioada aceea a fost deosebită. Oamenii și profesorii pe care i-am întâtnit  mi-au schimbat viața profesională la 180 de grade.

Cele șase luni petrecute în orșul Cluj au fost și vor rămâne de neuitat. Am lucrat, am învățat,  am legat prietenii, am cunoscut locuri, tradiții, obiceiuri noi.Cred că nimic nu este întâmplător în această viață, locurile pe care le vizitezi, oamenii pe care îi cunoști. Așa s-a întâmplat cu unul dintre profesorii pe care i-am întâlnit în cadrul acestui proiect. Pur și simplu m-a fascinat și nu datorită faptului că îmi preda mai multe materii de specialitate, ci datorită personalității, felului firesc de a fi.

Citeam în ochii și sufletul acestui om o dăruire de sine, o pasiune, perseverență greu de atins în acest  unives numit aviație. Nu înțelegeam de unde atâta forță, conduită, eleganță. Am învățat de la ea  că se poate atâta timp cât îți dorești, cât ai vise și obiective de îndeplinit. I-am aflat povestea și m-am îndrăgostit pentru totdeauna de Nicoleta Gherman, pentru mine un adevărat model profesional dar și uman, un ambasador al excelenței  în aviație. Aveam și de ce. 12 ani ca stewardesă și până în prezent a însemnat 12.500 de ore de zbor. Nu este ușor dar nici imposibil. Experiența acumulată într-o companie de 5 Stele Qatar Airways, devotamentul ei pentru aviație a făcut să transforme totul într-o carieră impresionantă: de la însoțitor de bord la clasa Business, poziții ca manager de servicii la clasa I, șef de cabină (după doar cinci ani de zbor), Director de Servicii la bordul avioanelor, ca mai apoi să devină instructor și expert în recrutare, parteneriat cu deținători de avioane private, dar și companii aeriene de renume.

De mai bine de șapte ani organizează și susține sute de training-uri, cursuri și evenimente, recrutand și pregătind cu succes mii de cursanți care acum profesează ca însoțitori de bord la peste 72 de companii aeriene atât comerciale, cât și de private jet. În prezent Nicoleta Gherman, după 20 de ani de experiență în domeniul  aviație  este trainer și specialist, recrutor, mentor pentru numersoare generații de tineri aspiranți, le dă aripi să zboare atât în aviația civilă cât și în cea privată. Ea este singurul trainer și recrutor internațional din țara noastră cu o asemenea istorie exhaustivă în industria aviației, care zboară în continuare.

Mentor și fondatorul platformei internaționale Nicoleta Gherman.Ro și World-Class NG Cabin Crew pregătește, formează Stewardese de Nota 10, le pregătește pentru reușită, pentru succes, să zboare cât se poate de sus. După ce am terminat școala de însoțitor de bord am susținut examenul final la Autoritatea Aeronautică Civilă Română din București în urma căruia am obținut certificatul de ,, Insotitor de Bord” recunoscut în țară și de către Agenția Europeană a Siguranței în Aviație – EASA. După această reușită am continuat să îmi aprofundez studiile în domeniu, printr-un master în Management Aeronautic  în cadrul Facultății de Inginerie Aerospațială la Universitatea Politehnica din București.

Susținută de profesionalismul și cunoștințele Nioletei Gherman, prin cursurile pe care le-a organizat și sesiunile de recrutări am reușit să zbor, să  îmi găsesc locul în lumea aviației, să devin o Stewardesă de Nota 10, parte integrantă din acest concept în care am crezut încă de la început. Stewardesă de Nota 10 este  un proiect pe care l-am gândit din toate punctele de vedere, în cel mai frumos mod, l-am definit clar în obiectiv și design. Zilele în care studiam, consolidam informațiile primite de la profesori, au reprezentat o sursă reală de inspirație, ceva care mi-a conturat această idee. Pasiunea pentru zbor, dragostea pentru muzică, artă, poezie au fuzionat în același trend.

Teoria Zborului, adaptare…

Teoria ne învață
Zborul,, înclinat în față,,
Vertical, orizontal
Ampenaj fenomenal.


Că așa am învățat
De la cei care-au zburat,
O mișcare pe trei axe
Tangaj, ruliu și girație.


Și când ai prea mult elan
Eleroanele din start
Intervin silențios,
Face ruliu mai frumos.


Recomand aerisire
La plecare și sosire,
Când ai feet, o înalțime
Ne presurizăm, știi bine!

După atâta învățat
Nu că este demodat,
Pauzele lungi și dese
Cheia marilor succese.

Dar nimic nu se compară
Când plutești cam într-o doară
Simți că ești liber, vioi
Cabin Crew telling, enjoy!

Chair dacă la început nu au fost multe persoane care au crezut în această Stewardesă de Nota 10, acest titul reprezintă acum un proiect și o colaborare de suflet cu mentorul meu Nicoleta Gherman și se  adresează acelora care luptă și vor să fie de 10  din toate punctele de vedere: asimilarea de cunoștințe teoretice dar mai ales practice, atitudine profesională în context civil dar și privat, caracter educat. Cred cu tărie că acest 10 este sloganul care ne motivează mereu să ne depășim limitele, dar mai ales, să schimbe destine.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.