Aviație Stil de viata

Stil de Viață

Pentru o Stewardesă de Nota 10, conduita, eleganța, feminitatea, rafinamentul nu au cum să reprezinte doar niște cuvinte simple din vocabularul limbii române. Este nevoie de o educație întocmai cu un stil de viață luat în foarte serios.

Da, pentru o Stewardesă de Nota 10 eleganța la propriu și la figura, este cuvântul de ordine care îi generează înfățișarea, atitudinea.

Epoca în care trăim este grabită, uneori acidă, toxică prin energia pe care o emană, iar timpul pe care îl simțim din ce în ce mai comprimat parcă nu ne mai permite să fim eleganți, la propriu și la figurat. Cu toate acestea trebuie să ne facem timp să arătăm și să ne simțim bine, să fim atenți la cum ne trăim viața, la ce stil de viață abordăm, dar mai ales la detalii. De cele mai multe ori detaliile fac diferența, educația și starea de sănătate pe care ne-o impunem. Educația, mediu, ereditatea și-au pus mereu amprenta pe rezultatul personalității noastre. Temperamantul este o chestiune prodominantă, dar și un amalgan de reacții în funcție de stimuli și stări. Toți știm că pentru a trăi în armonie cu noi și cu tot ceea ce ne înconjoară avem nevoie de un echilibru fizic, psihic, emoțional, spiritual.

Sănătatea este asociată cu acest echilibru care se refletă printr-o  atitudine pozitivă, optimistă, mereu cu zâmbetul pe buze, cu încrederea în lumina care scoate în evidență binele, frumosul. Și mai cred că reușita se construiești acum și aici, în prezentul cel mai prezent, nu în trecut, nu în viitor, acum este momentul ce ne aparține. Din el trebuie să facem iubire, fericire. Dacă starea aceasta  guvernează  interiorul nostru atunci se va observa și în exterior.

În fiecare moment al zilei avem de făcut alegeri ca de exemplu: ce mâncăm, cu ce să ne îmbrăcăm, ce carte vrem să citim, sau ce muzică să ascultăm sau unde vrem să ne petrecem timpul liber, vacanțele, concediul.Toate fac parte dintr-o rutină devenită normalitate, o normalitate care ne place, în care ne simțim unicat, ne simțim noi înșine. În acest context, contează tot ceea ce faci, ce mănânci, cât te odihnești , ce, cum, cât și despre cine vorbești, cât ești dispus să ierți, ajuți și să îți iubești aproapele.Toți acești factori îți influențează tinerețea, starea de sănătate și calitatea ei, longevitatea trupului și bucuria sufletului.

Ce este feminitatea? Ține de vestimentație, se învață la școală, se dobândește cu vârsta, experiența?

Feminitatea este mai degrabă o trăsătură a sufletului, o percepție a fiecăruia ce nu ține neapărat de trendurile mondene. Cel mai important lucru este să ne simțim noi înșine în starea pe care o alegem să ne reprezinte. Viața de stewardesă nu este ușoară dar nici imposibilă, dacă îți place ce faci și încerci să ți pasul și ritmul cu schimbările de fus orar, cu faptul că ești mereu cu casa în valiză și cu viața la înălțime. Mereu trebuie să găsești timp pentru tine să arați impecabil indiferet dacă te-ai odihnit doar câteva ore după un zbor lung, obositor. Acestea sunt doar o mică parte din ,,detaliile de culisă” pe care ochii curioșilor nu le știu, nu le înțeleg . În epoca nostră feminitatea, eleganța, grația sunt atât de disputate, încât îți este greu să te raportezi la un singur aspect.

Personalitatea are întâietate, deci nu ne referim doar la înfățișare. Într-adevăr accesoriile pe care le porți la o rochie scumpă,  vor avea valoare dacă știi să le asotezi cu un zămbet sincer. Zâmbetul este cheia care deschide poarta soarelui, este crema cea mai bună împotriva ridurilor, este terapia vindecătoare, propria binețe. Eleganța vine din interior și ține de finețea propriilor simțuri.Viața ne oferă lecții, iar una dintre cele mai importante este aceea de a învăța să te respecți pe tine însuți și pe cei din jurul tău. Feminitatea are nevoie în egală măsură de apreciere, de respectul demonstrat prin fapte și atitudini. Jungla secolului XXI în care trăim  ne obligă să ne adaptăm vocea feminității, a conștiinței într-un tempo allegro însă sunt de părere că trebuie să ne facem observate în empatie, decență, verticalitate, eleganță.

Fie că este vorba despre idei, planuri, proiecte, opinii personale, nimeni nu a descoperit până acum rețeta perfecțiunii. Toleranța este calea de mijloc, echilibrul. Al înțelege pe cel de lângă tine înseamnă a vedea lucrurile  și din perspectiva lui, înseamnă a-i dori binele, prosperitatea exact așa cum îți dorești pentru tine. Iubește-ți aproapele ca pe tine însuți. O condiție ideală, esențială pentru un rezultat de excepție mai ales când este vorba de munca în echipă, într-un mediu multicultural. Prietenia este o oglindă prin care atragi aceleași valori, te definește, te influențează pozitiv. Orice tip de relație se clădește pe sinceritate, devotament, grație, respect. Chiar și concurența trebuie respectată cu principiile ei. Munca înobilează, ne  înscrie oarecum la un maraton de cursă lungă. Întotdeauna este loc de mai bine, de apreciere dar și de modestie: smerenia care înalță.

Imaginea de sine  în viața cotidiană a luat o altă turnură de aceea contează cum și cât ne expunem. Dacă ești o sursă de inspirație, un model de viață pentru cei din jurul tău,  inspiri și ești inspirat de unicitatea lor, în final tot ce asimilezi se adaugă la bagajul de cunoștințe care te va însoți în toate destinațiile  – Cu eticheta  ,,experiență de viață constructivă”. Semnalul primit din partea bunului simț și a celor șapte ani de acasă, ne-a înștiințat că feminitatea nu se referă doar la  modă, operații estetice, trofee, tatuaje sau tocuri shape of MIG -29, ba dimpotrivă. Feminitatea este o stare ce ține de nauralețe, un mod de viață care implică foarte mult doza de pasiune, creativitate, profunzime, armonie, intuiție, tandrețe, gingășie, eleganță, rafinament, sensibilitate. Feminitatea, este o consecință a unui suflet educat, a unui caracter aflat în strânsă legătură cu mediul în care trăiește, se dezvoltă. Este o energie jovială care se manifestă în mod natural exact ca un copil fără de răutate.

Și dacă mă raportez la eleganță, din perspectiava aviației vă spun sigur că ea este o militărie elegantă, plină de frumos și responsabilitate încă de la primele ore ale dimineții. Din momentul în care te pregătești pentru zbor, îți aranjezi uniforma, verifici actele, valiza, agenda și timpul pe care îl ai la dispoziție să arăți și să te simți impecabilă din cap până în picioare, însemnă că ești conștientă de responsabilitatea pe care o ai, de stima și respectul de sine asumate în mod deliberat. Exemplul întregului pe care îl afișezi, tot ceea ce ești te reprezintă pe tine ca și persoană, personalitate, caracter și în același timp reprezintă inclusiv imaginea compania pentru care lucrezi.Când te hotărăști să faci parte din lumea aviației trebuie să îi respecți toate regulile.

Felul în care arăți, modul în care te comporți toate contează până în cel mai mic detaliu. Aviația este supravegheată atent din toate unghiurile. Din momentul în care ai ieșit pe ușă și te îndrepți către aeroport,  privirile curioșilor sunt îndreptate către tine. Nu ai voie să faci greșeli. Procesul de recrutare în rândul însoțitorilor de bord ține cont de anumite criterii: nefumători, fără tatuaje, o anumită înălțime, un anumit temperament, conduită.

Da, aviația este altceva, sau așa ar trebui să fie. Fără compromisuri, fără ajustări. Menirea ei este să zboare, sa fie liberă, verticală. Feminitatea înseamnă candoare, eleganță, romantism, bun simț, normalitate într-o lume dominată de progres științific, o revoltă  împotriva factorului uman, educațional. Epoca robotizării, dezumanizării se propagă cu viteza luminii și câștigă spațiu din ce în ce mai mult în detrimentul normalității.

Cred că am atins un punct sensibil, o lume schimbată cu forța, mutilată, bolnavă de răutate însetată de putere, control. Tot ceea ce ți se părea normal ieri, peste noapte s-a transformat în ceva de modă veche, o amintire aparținând altor vremuri, în prezent apuse, un  lux greu de recuperat. Nu mai faci ce vrei, faci ce ți se impune. Ajungi într-un punct în care îți dai seama de ce contează cu adevărat în viață: dragostea, familia, prietenia, emoția, bucuria, libertatea.

Omenirea a fost și este supusă unui experiment care produce haos, instabilitatea zilei de mâine, frică, panică și atunci te întrebi cum să rămâi integru, echilibrat, să distingi binele de rău, frumosul de urât, adevărul de nedreptate. Îmi asum riscul să rămân într-o dimensiune. Am fost creați liberi, frumoși la suflet și la chip indiferent de timp , recesiuni. Păstrează-ți feminitatea, bunătatea, eleganța, libertatea, în concluzie dreptul de a zbura cu propriile aripi, aripile sufletului tău.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.