Romania Frumoasă

Palatul Parlamentului și Casa Poporului Român

Ca de fiecare dată, într-un asemenea loc revin cu eleganță, mândrie, bucurie. De ce? Din mai multe motive. Se vă explic pe rând. Păi această bijuterie arhitecturală reprezintă o parte din istoria și viața poporului Român, care, prin sacrificiile și strădania unor oameni extraordinari a reușit să obțină recorduri importante. Este a doua clădire după Pentagon ca mărime și vizibilitate direct de pe Lună.

Ceaușescu a fost ambițios, a vrut să ridice România la rang de importanță, de cinste. A vrut să arate lumii întregi că noi putem să fim o țară independentă, prosperă, cu oameni capabili, valoroși. Și astfel a început competiția, un lucru care a deranjat sute de km distanta , de la V la E. ,,Construcția celei mai mari cladiri din Europa, Casa Poporului, a durat intre 1980 si 1997. Casa Poporului se vede de pe Luna, alaturi de Pentagon si Marele Zid Chinezesc. Cartea Recordurilor o inscrie pe locul al doilea în lume dupa Pentagon ca suprafata construită. Este a treia cladire ca volum dupa Cape Canaveral, SUA, și după Piramida lui Quetzalcoatl din Mexic. Ridicarea cladirii a concentrat un flux imens de resurse si munca, peste 400 de arhitecți si 20.000 de muncitori, pana în anul 1989, arhitect fiind Anca Petrescu.

Clădirea se împarte în 3 registre principale: primul registru – zona sălilor principale, a galeriilor şi a cabinetelor; al doilea registru – zona de birouri; al treilea registru – belvedere, cu câte trei săli pe fiecare etaj. Are 9 niveluri la suprafață și alte 9 subterane. Acest plan îndrăzneț de construcțiel a provocat însă și o mare durere în rândul bucureștenilor pentru că au plătit un preț foarte dureros, și anume dărâmarea unor clădiri și biserici foarte importante : Mănăstirea Văcăreşti, Dealul sacru pentru istoria Bucureştiului de la Mihai Vodă, Spitalul Brâncovenesc, primul institut medico-legal din lume, Hala Unirii, Opereta din Piaţa Senatului, Arsenalul Armatei şi Muzeul Militar Central.

Casa Poporului a fost construită cu : 1.000.000 mc de marmură, 550.000 tone de ciment, 700.000 de tone de oţel, 2.000.000 de tone de nisip, 1.000 tone de bazalt, 900.000 mc esenţe de lemn, 3.500 tone de cristal, 200.000 de mc de sticlă, 2.800 de candelabre, 220.000 mp de covoare, 3.500 mp de piele natururala”.

Clădirea are o suprafaţă desfăşurată de 365.000 mp şi ocupă în Cartea Recordurilor locul 1 în lume la capitolul clădiri administrative  (pentru uz civil), respectiv locul 3 în lume din punct de vedere al volumului; este cea mai grea şi cea mai scumpă din lume

Tot ce este în interior, cu excepția celor două uși din lemn de mahon, primite de soții Ceaușescu din partea unor demnitari arabi, este de proveniență Românească. Atunci aveam industrie în toate domeniile. Se putea. Acum nu mai avem nimic.

Politrucii abia se străduiesc să întrețină zidurile.Cui nu i-ar conveni să lucreze într-un asemenea loc? Și cum să îți permiți să mergi în alt fel decât la 4 ace. Evident eu nu mi-am permis. Conduita, stilul și respectul din fire m-au îndemnat la eleganță. Zis și făcut. Am pășit bucuroasă pragul acestei case, deosebit de importantă. Am admirat-o ca de fiecare dată cu mândrie patriotică, că este a noastră și că avem și noi ce le arăta străinilor. Le putem demonstra că a existat cândva un președinte care și-a iubit Țara, care a vrut să o facă independentă din toate punctele de vedere. Pășind pe holurile acestei minunate clădiri, admirând amprenta lucrurilor valoroase, de la broderiile sculptate în tavan până la candelabrele de o frumusețe rară chiar unică, mobilier și obiecte de artă, tablouri pictate de Sabin Bălașa, recunoscând busturile marilor domnitori Ștefan cel Mare, Iancu de Hunedoara, portretele înrămate ale lui Nicolae Bălcescu, Nicolae Iorga, Brătianu și așa mai departe, am realizat cine a fost România și ce a ajuns din punct de vedere uman. Atunci te puteai raporta la politică ca la o elită, personalități importante care au făcut ceva pentru acest neam. Acum te uiți la ei și abia dacă mai găsești un om politic în care să ai încredere, e mult spus. Îi înumeri pe degete.

Analizam trecutul acelor vremuri cu prezentul acestor timpuri. Am încercat să îmi explic asemănările și deosebirile din punct de vedere politic. Asemănările le-am găsit în cuvântul trădare. Cuvânt care nu mai are absolut nicio valoare, rușine în mintea și sufletul celor 99,9 % dintre cei care se perindă pe aici.

La ce mă refer? Pai la faptul că toți cei care au vrut să salveze România de la facerea ei de către Dumnezeu, din tot felul de pericole, au fost trădați de trădătorii politici care îi înconjurau. Istoria Românilor mereu ne-a arătat acest lucru. Astăzi, minunații ghizi, și ei membrii într-un partid politic ne-au vorbit onorabil despre cum stau lucrurile cu politichia. Dezescaladarea atentă a informațiilor și anume:,, atâta timp căt putem face banii din acest munte de piatră valoros ce mai contează, îi lasăm pe străini să ne colanteze pereții, să toarne filme, etc. Până aici e clar, banul e ochiul diavolului.

M-am abținut cât am putut să nu îi iau la întrebări, să îi întreb de ce toată această cohortă de mișei, bandiți indiferent dacă sunt de stânga sau de dreapta, pun mai presus de toate, orgoliile și interesele lor personale sau de partid în loc să lupte pentru țara și patria lor România. De ce culoarea politică și osul acesta imens de ros îi face să se lupte între ei precum hienele și să distrugă ce a mai rămas doar pentru simplu fapt că mândria, lăcomia, trebuie să stea în tribună cocoțată la pupitru. De ce? Oare România nu este și Țara lor, oare părinții lor nu sunt români? Unde au crescut oare acești oameni de sunt atât de lacomi după putere. Am ajuns la concluzia dureroasă că totul se rezuma la bani și educație, familie.

Vedeți cât de importantă este educația în familie, etica, moralitatea? Vedeți de ce se taie, smulge pomul bun din rădăcină? E , tocmai de aceea, să nu facă poame bune, pentru veșnica pomenire. Pentru a crește în pepinieră semințele răului care distruge binele, frumosul, patriotismul, identiatea, națiunea.Se numește lanțul slăbiciunilor. Plutește în aer această disperare, sete nestinsă până la mormânt a celor care poartă în sânge acest microb, virus mortal. Am simțit acest duh al celor care își fac veacul în această casă a noastră, a românilor. Am simțit duhul lor lipsit de patriotism, de unitate față de propria Țară și propriul popor.

Energia care se regăsește la masa deciziilor este doar frica de a nu pierde întâietatea și accesul la toate facilitățile ce decurg din funcțiile politice și cam atât, în timp ce românii pier în sărăcie, înstrăinare, mizerie, foamete, nedreptate, corupție, trădare. Aleșii poporului au alte priorități. Să o ducă bine pentru totdeauna, pe spinarea unei țări care se prăbușește dar pe care o mai stoarce până la ultima suflare, picătură de lapte și miere. Sincer, când i-am văzut astăzi pe hol îmi venea să strig la ei, să îi zgudui de guler și să le spun să se trezească. Să realizeze că această atitudine de slugă Europeană și trădare a propriului neam înseamnă îngropare de vii. Îmi venea să le spun multe, să rupă lanțul corupției și să termine odată cu atâta avariție și lăcomie a banilor.

Oare totul este banul, oare nu mai există pic de demnitate în acest secol desfrânat și păcătos.Curvia politicii este o patimă grea, un cancer greu de vindecat care se manifestă cu încălcarea frecventă celei de-a opta porunci din cele 10 date de Dumnezeu, tocmai pentru ca omul să trăiască cu conștiința împăcată. Oare mai există cineva care să intre în tărâțe fără să fie mâncat de porci? Oare se mai poate face ceva cu această clasă de politruci!? Oare se va curăța vreodată această mizerie, cangrenă din sufletele politicienilor care ne conduc. Sau vor merge în mormânt cu tot cu scaunul funcției și biata Românie, în cimitirul subordonat tinichigeriei Europene?

Închei acest cuvânt prin: Slavă României/, Ai fost și vei rămâne /Oricât ți-ar fi de greu,/Rezistă dragă Țară/ Cu răni pline de sânge/ Căci într-o zi frumoasă/ Te va salva eternul, bunul Dumnezeu.

Ramona din România!

Citez : ,,Trăiască Patria!Sus cu dânsa!” Mihai Eminescu

,,Treziți-vă români sau veți pieri!” Vadim Tudor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.