Valorile neamului

Ziua iubirii Materne

8 Martie 2022, în secolul 21, slavă Domnului încă mai există Mame și cu această ocazie și rodul dragostei lor, adică noi, copiii. Astăzi și mereu să fim rescunoscători acestor eroine numite Mame, pentru darul vieții, jertfa de a ne crește mari, sănătoși, de a ne educa și purta de grijă indiferent cum și cât de bine au reușit să facă acest lucru.

Mama este cea mai frumoasă floare a Primăverii, este o parte din bunătatea lui  Dumnezeu, oferită tuturor oamenilor. Prețuiți acest dar, respectați toate Mamele din lume, oferiți-le dragostea, timpul și ajutorul vostru când au nevoie. Mama este soarele din viața noastră. Miracolul acesta numit viață este o lucrare divină, o mare taină ce nu poate fi înțeleasă de oricine. Doar sufletul de Mamă știe, înțelege…

Rolul femeii înainte de toate plăcerile acestei lumi din ce în ce mai egoiste, îngrijorate, plină de răutate și pericole este acela de a naște prunci, de a împlini dragostea și menirea pe care i-a dat-o Dumnezeu. Responsabilitatea Mamelor prin nașterea de prunci este aceea de a schimba fața acestei lumi prin caractere puternice, statornice în credință, adevăr, dragoste, caractere educate în spiritul moralității, păcii, a binelui care transformă, alină dureri și vindecă răni.

„Dați-mi o generație de MAME BUNE creștine și voi schimba fața lumii” – Sfântul Ioan Gură de Aur

Adevărat, mai mult decât adevărat. Ceea ce sădești în puiul de om, în scânteia de viață divina aceea o să și culegi.

Mama este principala sursă de iubire a umanității. Dragostea de Mamă este o dragoste necondiționată, infinită, eternă dincolo de timp și spațiu și cred că nu greșesc dacă spun că imită perfect, dragostea lui Dumnezeu față de toți oamenii.

 „Creșteți pe copii în învățătura și în povața Domnului” (Efeseni 6, 4). Mama are în grijă viața și mântuirea copilului, urmărind să facă din el nu doar un om de carieră lumească obișnuită, ci un om întreg, mare la suflet, înzestrat cu calități morale, capabil să iubească. Mama are puterea să reverse inima sa în inima copilului, de a atrage gândurile, sentimentele, dorințele sale în ale copilului, de a-l îndruma pe calea binelui și a virtuților, de a face din copil om după voia lui Dumnezeu.

La Mulți Ani tuturor Mamelor din întreagă lume, tuturor doamnelor și domnișoarelor fără de care viața pe pământ nu ar exista, nu ar avea sens, scop și frumusețe. Să iubiți și să fiți iubite cu o iubire statornică, matură, unică, puternică, necondiționată, jertfelnică pentru că dragostea este viață noastră veșnică. Prin dragoste și în numele dragostei curate binele învinge, viața triumfă.

Primăvara să o aveți plină de optimism, flori, speranță chiar dacă Martie ne-a adus în dar pe lângă mărțișoare și un superb peisaj de iarnă. Cred că aveam nevoie și de acest miracol alb, de bunătatea îngerului alb care,  și-a scuturat aripa peste pământ, acoperind curajul ghioceilor cu un praf de stele argintiu, bucuria celor mici dar și a celor mari. Păstrați în suflet nădejdea soarelui care răsare, risipește orice întuneric, dragostea care nu moare niciodată și învierea sufletelor noastre în împărăția cea veșnică a iubirii lui Hristos.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.