Ortodoxie Reflecții

Ortodocșii, din nou ispitiți

Ne aflăm în săptămâna  Sfintelor Pătimiri ale Domnului Nostru Iisus Hristos, când nevăzut de ochii trupești ai tuturor, Fiul Omului suferă chinuri neimaginabile pentru răscumpărarea noastră din neascultare și păcat.

Fiul lui Dumnezeu suferă trădarea, lepădarea, suferă bătăi, scuipări, lovituri,  piroane,  cruce și în final cumplita moarte pentru ca noi să avem din nou viață veșnică. Dumnezeu nu vrea să piardă chipul, făptura făcută din iubire și după propria asemănare. Căci: „Nu e iubire mai mare decât să-şi pună cineva sufletul pentru aproapele său” (Ioan 15,13).

Da, iubirea este calea spre mântuire iar de multe ori această iubire cere o dovadă, trece prin încercări, ispite, sacrificiu, jertfă de sine. Ne aflăm pe drumul crucii spre înviere și, exact ca acum trei ani, când diavolul , prin slujitorii lui, ne-a închis cimitirele, bisericile, acum observ că vine cu altă strategie subtilă, frumos ambalată, cu fundă roșie numită: Ecumenism.

Păi dragilor, vă spunem sincer că ne-am săturat de tupeul vostru nesimțit, de îndrăzneala voastră dusă până la obrăznicie.

În urmă cu trei ani de zile ne-ați prostit pe față cu  plandemia carcalacului, ne-ați furat bucuria de a petrece creștinește slujba de Înviere , așa cum este tradiția noastră ortodoxă, sfântă, sobornicească și apostolescă în Biserică, ați vrut să ne convingeți că este un pericol să ne împărtășim cu trupul și sângele lui Hristos folosind aceeași  linguriță, iar acum vă preocupă din toate încheieturile  să ne amestecați credința ortodoxă cu alte erezii de genul, cu varza ecumenismului, a prieteniei.

Păi voi chiar credeți că toți suntem neștiutori de scriptură sau de cuvântul lui Dumnezeu? Chiar credeți că nu știm ce fel de lucare faceți și în slujba cui?

Dumnezeu ne-a avertizat despre aceste vremuri pe care voi le implementați cu succes. Însă nu toată turma se închină, slujește lupului îmbrăcat în piele de oaie, decorat cu cine știe ce mitre sau bedernițe, rang sau funcție. Cu Hristos nu merge și în căruță și în teleguță. Ori apărăm credința apostolească ori facem temenele oricărui Pilat pentru o viață trecătoare.

Știm că vremurile sunt grele dar mai știm că după moarte urmează înviere. Sus inima creștini și mărturisiți. Rugați-vă pentru întărire, pentru curaj, rezistență.

Diavolul nu are rușine, nu are respect și nici smerenie față de nimeni și nimic. Cum era să stea liniștit diavolul tocmai în perioada sfintelor pătimiri ale Domnului Dumnezeului Nostru Iisus Hristos. Nicidecum.

Face valuri, valuri doar, doar mai suntem proști ca acum trei ani.

S-a terminat cu înșelătoria, minciuna. Acum știm cu cine avem de-a face. O să îi stăm împotrivă, o să îl rușinăm cu semnul Sfintei Cruci, cu Sfânta Înviere din morți a Mântuitorului Iisus Hristos.

Deja se încercă prin toate mijloacele scoaterea credinței în Hristos din suflet, din viață, din școală. În programa școlară a anului 2023-2024 nu mai figurează vacanța de Paște. De ce? Pe cine deranjează așa de tare perioada aceasta în care ortodocșii sărbătoresc învierea din morți a Domnului Iisus? Vedeți unde era cauza celor cinci semestre. Resetarea sistemului educațional. Atacarea valorilor creștine încă din pruncie.

De ce luptați cu Dumnezeu mai ceva decât comuniștii? Oare nu știți cum au sfârșit? Ați auzit voi de vreo stăpânire pământească că a dăinuit în vecii vecilor? Praful și pulberea se vor așterne peste planurile și oasele voastre de nu veți înceta.

Lăsați-ne în pace și în credința noastră ortodoxă. Nu grăbiți împlinirea Apocalipsei și nici nu îndrăzniți să ne modificați sfânta tradiție, tipicul slujbelor, al sfintelor taine care se săvârșesc în Sfânta Sobornicească și Apostolească Biserică pentru că ea este înființată de cel care a făcul cerul și pământul, munții, marea, lumea văzută și nevăzută, este plătită cu prețul sângelui preascump de însuși Dumnezeu cel Atotputernic, de cel pe care îl prigoniți de 2023 de ani și mai bine.

Pui de năpârci unde credeți că vă veți ascunde de la fața lui Dumnezeu?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.