Motoo – Ești ceea ce iubești, atragi ceea ce emani, culegi ceea ce semeni. Zboară cu propriile aripi. Doar așa vei fi un om liber.

Curajul, perseverența, pasiunea și caracterul format prin educație sunt aripile care te ajută să zbori și să-ți îndeplinești toate visele.

Romeo
Alpha
Mike
Oscar
November
Alpha
Charlie
Oscar
Romeo
Bravo
Uniform

O floare unică în grădina celui care a creat Cerul și Pământul, o formă bine definită în mâna arhitectului perfect. Aflată la vârsta maturității trăiește cu multă bucurie fiecare moment al vieții, cu picioarele pe pământ și cu sufletul printre nori. La bordul aeronavei numită viață, siguranțată cu cel mai frumos zâmbet, la înăițimea de croazieră, Stewardesa de nota 10 scrie despre o lume mai bună prin intermediul cuvântului. Destinația de suflet este cartea, monografia, legenda, opereta, evenimente care s-au scris, s-au petrecut în cotidian prin intermediul tuturor artelor. Toate adunate însumează un buchet de sentimente, emoții, trăiri, o experiență de viață cât un univers inundat de poezie.

Dragostea este singurul lucru care mișcă sori și stele, este motorul care generează portanța avionului numit viață, creație. Arta, indiferent în ce gen se desăvârșește este o forță creatoare, lăuntrică, a sufletului însetat de fericire, dragoste, nemurire. Fiecare dintre noi reprezintă un univers unic, irepetabil, prin harul primit de la Dumnezeu. Artistul este un lut modelat de Creator. Să dai tonul bucuriei înseamnă să-i inspiri pe cei din jurul tău, să îi molipsești de tot ceea ce emani, de frumusețea care izvorăște din credința binelui, dragostea față de aproapele și nădejdea în Înviere, ,,Răsăritul Cel De Sus”. Ramona Corbu

Ramona Corbu, o fire adorabilă, o ființă de nota 20.

,,Ramonica, așa cum i se spune în satul său, e o tânără ce a trecut pragul maturității, păstrându-și în suflet copilul vesel și optimist de odinioară. Tenace, temerară, o personalitate accentuată, caldă, câteodată vulcanică în ardența tandreții sale. Sensibilitatea, intuiția feminină adâncă, inteligența pragmatică ascuțită, sunt susținute de o voință dârză, aproape aspră. Ramona Corbu deține alesele daruri: ușurința comunicării cu semenii, de pe orice treaptă socială s-ar afla ei, atât în relaționarea cotidiană, cât și a comunicării elevate, intelectuale, ordonată în scris literar, creativitate, fluență, subliniază esențialul și surprinde esențele, accesibilizându-ni-le. Ramona Corbu are aspirații cu totul aparte: zborul la figurat dar și la cel mai propriu înțeles, domnia-sa își cultivă darul scrisului: în versuri, dar și importantul studiu morfologic de aprope 600 de pagini: ,,Lăsați-mă să cânt”. În ograda familiei sale domnește așezarea și liniștea rustică, munca pasională în grădinărit și fâneață, atunci când așteaptă la sol viitoarele visatele zboruri.O fire adorabilă, care te face să-i ignori orice imerfecțiuni ”.

Daniel Prallea-Blaga – Conf. Univ. Dr. Regizor, Scriitor, Poet

,,Ramona Corbu este o poetă care scrie o poezie feminină cu țintă clară: feminitatea , ca și melos specific poeteselor din veacurile trecute. Influența din lirica lui Eminescu nu trebuie percepută cum că poeta ar duce lipsă de imaginație, dimpotrivă, atracția ei către simplitatea versului îi încununează creația iar muzicalitatea îi înalță vocea liricii la nivel de sentiment ca și artă a pasiunii întru tandrețe și mângâiere a sufletului. Poezia sa este de efect și prinde la acei cititori care aleargă după iubiri ”.

Ion Machidon – Poet, cronicar literar, manager al Editurii Amurg Sentimental Prefață la cartea – Preocuparile Noastre Comune – ediția a II a , culegere de poezii, portrete și scene lirice realizată de Daniel Prallea-Blaga

,,Ramona Corbu este o feministă. În concepția ei: ,,Femeia (e) o torță de iubire ce arde pe altar neâncetat /Așa ești tu, femeie, dulce, suavă Primăvară/ Ce vrea să dăruiască din suflet pentru suflet, tot/ Ești Mamă și Soție sau poate doar, o tânără copilă/ Din dragoste și din dorință se convertește în păcat/ Așa ești tu, femeie, emoție zglobie, căldură și lumină/ Din viața ta o altă viață vrei să naști, și te jertfești / Ca o regină te-ncoronezi cu titlul cel mai important/ Alegi să fii cuvântul cel mai rostit din lume… ”.

Cleopatra Luca Rotonda Valahă, fondată de Ion Barbu și Ioan Radu Văcărescu. Revistă trimestrială de Literatură, Artă și Civilizație, apare sub egida Uniunii Scriitorilor din România – Filiala Sibiu și a Asociației Culturale ,, Curierul de Vâlcea Anul III, Nr.4 (11) Octombrie – Decembrie 2018